Wij heten u van harte welkom op de website van dressuurstal ’t Olde Stee, een kleinschalige hobbymatige privéstal die zich voornamelijk bezig houdt met het opleiden en uitbrengen van dressuurpaarden. Deze website biedt u een overzicht van wat wij in ons dagelijks leven doen.
Dressuurstal ’t Olde Stee is actief in de wedstrijdsport. Behalve met het rijden van wedstrijden houden wij ons bezig het correct en dressuurmatig rijden van paarden tot en met Grand Prix-niveau. Tevens bereiden wij jonge paarden voor op de PAVO-Cup en IBOP. Ook kunt u Grieteke Oldenburger tegenkomen als jurylid tot en met Lichte Tour dressuur en tevens jurylid kür op muziek eveneens tot en met Lichte Tour niveau. Heeft u geen tijd of zin om uw eigen paard eens goed te toiletteren, maken wij dat graag voor u in orde.
Grieteke is eveneens gediplomeerd instructrice en draagt graag een steentje bij in het ontwikkelen van talent. Bij de begeleiding en instructie staan respect voor het paard en hard werken centraal.

Stallen

De stallen zijn allen voorzien van een buitenluik met raam. Dit heeft veel lichtinval tot gevolg. De luiken staan veelal open en zorgen voor veel frisse lucht. Als de omstandigheden hierom vragen kunnen de luiken gedeeltelijk of geheel gesloten worden al naar gelang het paard dit nodig heeft. Wij merken echter dat de paarden het fijn vinden om naar buiten te kijken en “dutten” veelvuldig met de hals over de muur naar buiten. Een fris buitje of windje is daarbij niet erg.

Verzorging
Naast hooi en voordroog bestaat het rantsoen inmiddels uit brok van het merk Havens, meal van het merk Dommelse Watermolen en diverse brokken en musli’s van het merk Höveler. Alle voeders, met uitzondering van de meal, worden geleverd door Jan Riedstra van Ruitersport Veendam. Ruitersport Veendam is in deze omgeving de alleen-dealer van het merk Höveler. De meal wordt geleverd door Balaiko uit Hoogezand. Zij zijn voor het noorden de enige leverancier van dit voer. In de winterperiode krijgen de paarden hiernaast ook nog wortelen. Bij ieder paard wordt individueel bekeken wat hij/zij moet hebben qua rantsoen. Voor ieder paard kan dit dus verschillen. Naast het rantsoen vullen wij aan met de supplementen die ieder paard nodig is. Ook bij verandering van werk wordt ons voerschema aangepast. Dit ter voorkoming van eventuele blessures.

Onze paarden zijn gestald op stro of in bepaalde gevallen is de bodem van de stal bedekt met een dikke laag zaagsel of vlas.

Naast de dagelijkse verzorging wordt er geregeld contact gehouden met dierenarts, hoefsmid, homeopaat, osteopaat, tandarts en fysiotherapeut al naar gelang een en ander nodig is. Onze hoefsmid Arnold Mulder is zeer ervaren in zijn vak en kan indien nodig een paard ook van therapeutisch beslag voorzien. Hij komt iedere 6 tot 8 weken voor elk paard langs en zorgt voor het juiste beslag.

Fysio-Hippique kijkt onze paarden stelselmatig na en houdt de lichamelijke conditie van de paarden in de gaten. Wij hebben een intensieve samenwerking met Robin Kik en zijn erg blij met haar input.

Training
Bij ieder paard wordt een trainingsschema gehanteerd. Naast het rijden van de paarden, worden ze regelmatig gelongeerd en komen ze in de stapmolen. Indien het weer het toe laat gaat ieder paard naar buiten. Wij vinden het belangrijk dat het paard zich even te goed kan doen aan frisse lucht en lekker kan grazen in de wei. Ieder paard wordt zorgvuldig ingepakt om eventuele blessures te voorkomen als ze zich even uitleven buiten. Indien het wegens de weersomstandigheden echt niet mogelijk is om de paarden naar buiten te doen, proberen we ze in ieder geval in de binnenbak los te laten lopen zodat ze hun “ei” kwijt kunnen.